Haber

Kırşehir’deki Sivil Toplum Kuruluşları KAEÜ’ye Bina Desteği Verecek

Kırşehir’deki sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne (KAEÜ) bina desteği sağlayacak.

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden (KESOB) yapılan yazılı açıklamaya göre, birliğin yanı sıra Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Kırşehir Ticaret Borsası, Ziraat Odası, MÜSİAD ve bölgedeki bazı sivil toplum kuruluşları da yer aldı. Belediye istişare toplantısı düzenledi.

Ticaret ve Sanayi Odası meclis salonunda yapılan toplantıda, kuruluşların katılımıyla oluşturulacak dernek, KAEU’nun ihtiyaç duyduğu Sağlık Bilimleri Fakültesi binasının inşaatına maddi destek sağlayacak.

Çalışmayı değerlendiren KESOB Başkanı Öztürk, tamamen şeffaf bir şekilde yönetilecek dernek ile üniversitenin gelişimine yönelik hizmetler sağlanacağını belirtti.

Derneğin Kırşehir’deki öğrenci sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yürüteceğini vurgulayan Öztürk, “Üniversitemizle yaptığımız görüşmelerde öncelikle Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne ihtiyaç olduğunu belirledik. Üniversitemizin sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak. Benzerlerini farklı şehirlerde de karşılaştığımız bu sistemle hem üniversitemize hem de şehrimize katkı sağlayacağız.”Kurulacak dernek bünyesinde toplanan maddi tasarruflarla Sağlık Bilimleri Fakültesi binası yapılacak, daha sonra bu bina üniversiteye devredilecek. Hayırlı olsun.” sözlerini kullandı.

alapli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu