Yaşam

Oscar Ödül Töreninde ‘Will Smith tedbiri’: Kriz ekibi kurulacak

Akademi yöneticisi Bill Kramer, 94. Akademi Ödülleri’nde aktör Will Smith’in sahneye çıkıp sunucu Chris Rock’a tokat atması üzerine bu yıl törende bir “kriz ekibi”nin hazır bulunacağını belirtti. Oluşturulacak kriz grubunun her türlü senaryoya hazır olacağını belirten Kramer, “Çünkü geçen yıl Oscar’larda olabilecek her türlü şeye kafamızı açtık.”

BBC’de yer alan habere göre Akademi Lideri Janet Yang, daha önce yaptığı açıklamada, Will Smith’in sahneye attığı tokatın ardından örgütün yeteri kadar hızlı hareket edemediğini söylemişti.

Smith, tokatlanmasına rağmen törende kaldı ve daha sonra En Güzel Erkek Oyuncu ödülünü almak için sahneye çıktı.

Ne oldu?

Will Smith, “Kral Richard” filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazanmadan önce, sunucu Jada Pinkett Smith’in ve Smith’in eşi “Jada”nın görünüşü hakkında Demi Moore’un oynadığı 1997 yapımı GI Jane filmine atıfta bulundu. GI Jane II’nin gelişini dört gözle bekliyorum,” diye tokatladı Chris Rock.

Olayın kameralar önünde bir senaryo olduğu düşünülürken, daha sonra masaya oturan Smith, “Eşimin adını anmayacaksın” diye bağırdı. Rock, “Tabii ki etmeyeceğim. Yaşıyoruz. televizyon tarihinin en büyük olayı aracılığıyla.”

Olayın ardından Akademi’den yapılan açıklamada, 94. Akademi Ödül Töreni’nin “Smith’in sahnedeki kabul edilemez ve zararlı davranışının gölgesinde kaldığı” belirtildi. Will Smith, 10 yıl boyunca Oscar ve diğer Akademi etkinliklerine katılmaktan men edildi. (KÜLTÜR-SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu